3-maanden programma
‘Van zelfafwijzing naar zelfwaarde’

’Krijg opnieuw voeling met jouw waardevolle zelF,
en leef het leven dat helemaal bij je past’

Dit groepsprogramma werd in april 2019 afgerond. Voorlopig staan geen nieuwe data gepland. Maar spreekt dit aanbod jou aan of heb je vragen? Stuur een mailtje naar contact@evabaert.be

Eén van de deelnemers van deze eerste groep vatte haar ervaring als volgt samen:

‘Lieve mensen van de groep, ik wil mijn dankbaarheid uiten naar jullie allen. Voor de veiligheid die jullie geven, de openheid van iedereen om te tonen, te delen, nabij te zijn en er gewoonweg te ZIJN. Het heeft me deugd gedaan, ik krijg hier energie van.

Dank je wel Eva om jouw kennis, ervaring, persoonlijkheid, ...aan ons door te geven. Om ons de kans te geven te ontdekken, te voelen, stil te staan, te verbinden, te bewegen tot.... Dit is zo waardevol en maakt ons rijker. Het voedt ons in de zoektocht naar ...


Ik ben heel blij dat jullie op mijn pad zijn gekomen en dat ik die kans in handen nam.’
(Katrien)

 

Voed jouw zelfwaarde en leer voluit leven

Herken je jezelf hierin:

 • Twijfel je vaak (aan jezelf)?

 • Heb je vaak het gevoel dat je het nooit goed genoeg doet, of niet goed genoeg bent?

 • Streef je in alles naar perfectie, maar kom je nooit tot voldoening?

 • Pas je je vaak aan, uit angst voor oordeel?

 • Weet je soms niet meer wie je echt bent?

 • Ben je vaak erg streng voor jezelf, en/of voor anderen?

 • Voel je je emotioneel ‘op’? Onzeker, vermoeid, somber, kwaad,… en begrijp je niet altijd goed wat jouw emoties jou te vertellen hebben?

 • Verlang je ernaar hier verandering in te brengen, maar weet je niet goed hoe precies?

We zoeken naar iets buiten onszelf, voor wat we diep vanbinnen missen.

Vaak doen we beroep op iets of iemand anders om ons beter te voelen over onszelf, om ons waardevol te voelen. Of we passen ons aan, om toch maar niet afgekeurd te zullen worden. We zoeken naar iets buiten onszelf, voor iets wat we diep vanbinnen missen. Een diep gevoel van zelf-waarde (ik ben het waard, ik ben helemaal ok zoals ik ben).

Niet enkel blijven we hierdoor verstrikt in iets wat niet werkt, het raakt ook telkens opnieuw die oude wonde, die overtuiging binnenin onszelf: ‘we zijn niet goed genoeg, zoals we zijn’. Zo drijven we telkens verder af van wie we écht zijn, van onze natuurlijke staat van zijn. Maar ook van wat we van nature meekregen: de vaardigheid om onszelf onvoorwaardelijk graag te zien.

Wat ons te doen staat is onze eigen pijn helen. Onszelf vrij maken van alle belemmeringen en blokkades, die ons weerhouden in vertrouwen en overgave te gaan leven. Enkel via onze pijn kunnen we onze eigen waarde helemaal voelen en blijvend voeden.

In dit programma help ik jou om jouw aandacht naar jezelf te richten, die erkenning aan jezelf te leren geven. Om jouw pijn te helen en helemaal in jouw unieke waarde te gaan staan.

Waarom een programma in groep?

Ik ontmoet vaak mensen die zich alleen voelen, in wat ze binnenin ervaren. En ook al is geen ervaring ooit helemaal dezelfde, velen van ons worstelen met heel gelijkaardige gevoelens. Gevoelens van diepe onzekerheid, ‘niet goed genoeg zijn’, moeite ervaren om helemaal te durven zijn en jouw plaats in te nemen.

Net het gevoel alleen te zijn hierin, versterkt onze eenzaamheid en onze oude kwetsuren van verlating en afwijzing. Verbinding durven maken met anderen, die jou en jouw pijn herkennen, kan bijzonder helend zijn. Je kan elkaar steunen en je gesteund voelen, of zelfs inspireren. Ook krijg je de kans om te onderzoeken wat jou raakt in contact met de ander. In een sfeer van respect en veiligheid kan je deze emoties helemaal doorvoelen, uitspreken en iets nieuws mee doen.

Toch is ieders pad uniek en dus anders. Je leert vertrouwen op jezelf, jouw tempo en wat je hierin nodig hebt. Dit kan verschillend zijn voor ieder lid van de groep. Ieders pad en tempo zijn waardevol.

In dit programma werken we in een klein groepje, van maximum 6 deelnemers.


Hoe zou het zijn om jezelf niet meer te hoeven verstoppen of beperken, maar je net helemaal vrij te voelen in wie je bent en waar je naar verlangt?

Een leven te leiden in vertrouwen, overgave en waardevol zijn

IMG_0380.jpg

In dit programma leer je:

 • opnieuw contact maken met wat in jou leeft: jouw diepe verlangens, maar ook wat jou hierin belemmert. Wat weerhoudt jou het leven te leiden waar je naar verlangt? Je leert meer contact krijgen met jouw emoties, jouw lichaam en jouw diepe intuïtie (jouw buikgevoel) en hoe hierop te vertrouwen.

 • je bewust worden van patronen van zelfafwijzing. Welke delen van mezelf verberg ik, verafschuw ik? Wat mag er van mij ‘niet zijn’? Hoe streng ben ik voor mezelf? Net door deze te doorvoelen en met mildheid te erkennen, kan iets hierin veranderen. Je ervaart meer vrijheid in jezelf en jouw leven.

 • een nieuwe houding van zelfliefde en acceptatie. Je leert beter voeling krijgen met wat jij en jouw lichaam verlangen of nodig hebben. Je leert jezelf liever zien.

 • dit alles integreren in jouw leven, in jouw contact met de buitenwereld. Je leert diepere, verbindende relaties aangaan met anderen. Je bent eerlijker en opener in contact. Je leert ook beter grenzen aangeven waar nodig.

Hoe?

Zelfwaarde en vertrouwen leren voeden, vraagt om alle zintuigen te betrekken. Vaak zijn we ons nog niet helemaal bewust van onze pijn hierin, maar is deze voelbaar via onze emoties en ons lichaam.

Ik werk met jullie dus niet enkel via de gesprekken die we met elkaar aangaan, maar ook via lichaamsgerichte oefeningen: meditatie, visualisaties, grondings-oefeningen, zelfzorg,…


“Eva heeft mij de richting gegeven die ik net op dat moment in mijn leven nodig had. De vrijheid die zij uitstraalt heeft mij gemotiveerd om de touwtjes terug in handen te willen nemen.” (Shari)

Wat houdt het programma concreet in?

Gedurende 3 maanden ga je, samen met 5 andere deelnemers intensief aan de slag rond thema’s als zelfafwijzing, zelfwaarde en vertrouwen.

Dit houdt het programma in:

 • Eén individueel intake-gesprek (Dit gaat door in de praktijk. Wanneer na dit gesprek beslist wordt niet deel te nemen, wordt enkel dit gesprek aangerekend)

 • 5 samenkomsten in groep van anderhalf uur, in de praktijk. Dit telkens op woensdagavond 19u30 (telkens om de 14 dagen)

 • Eén individueel coachgesprek (online), halverwege het traject

 • Online groepscoaching in een besloten Facebook-groep: hierin houden we gedurende de 3 maanden contact met elkaar, deel ik oefeningen en inspirerend materiaal

 • Oefeningen en materiaal op maat

 • Individueel afrondend gesprek

Start van het programma: 20 februari 2019

Investering: Schrijf je je in voor 25 januari 2019, dan betaal je 595€ voor het volledige traject. Na 25 januari bedraagt de prijs 795€.

Is het financieel moeilijk voor jou? Vraag me naar de mogelijkheid om in schijven te betalen.

Ben je nieuwsgierig of voel je je klaar om samen van start te gaan?

Maakt dit aanbod iets in jou wakker? Voel je het borrelen, maar weet je nog niet precies wat het voor jou specifiek kan betekenen?

Vraag een gratis sessie ‘Leven in zelf-vertrouwen’ aan. Daarin verken ik samen met jou waarin je jezelf blokkeert en geef ik je tips om hier zelf al eerste stappen naar verandering in te zetten.

Deze sessie duurt 30 minuten en gebeurt telefonisch of via skype.

Voel je een duidelijke ‘ja!’ en wil je zeker zijn van jouw plaatsje in de groep? Contacteer me. Schrijf je je in voor 15 januari, dan krijg je de early-bird korting van 200€.