Workshop ‘Dank voor dank’

24fb69f648d4ecf1564761db88cde4a2.jpg

Dank voor Dank is een workshop die wel eens een ingrijpende impact op je leven zou kunnen hebben. Oefenen in dankbaarheid heeft immers de potentie om je leven zinvoller en vreugdevoller te maken. “Oefening baart kunst” - en in het geval van dankbaarheid, baart ze misschien wel ‘levenskunst’…

In Dank voor Dank leer je over de kracht van dankbaarheid als medicijn. Wellicht ken je momenten of periodes van leegte, cynisme, jaloezie, depressie, onzekerheid en minderwaardigheid... ? Eeuwenoude rituelen en modern wetenschappelijk onderzoek (en misschien ook je eigen ervaring), leren ons dat het actief en regelmatig beoefenen van dankbaarheid, deze lastige episodes verlicht.

Misschien wil jij ook graag dankbaar in het leven staan. Maar hoe doe je dat precies? Hoe begin je eraan? Hoe hou je het vol? Wat doe je als je weerstand tegenkomt? Zijn er do's en dont's? Waarvoor dank je dan eigenlijk? En wat met de moeilijke dingen in je leven?

Met deze thema's gaan we gedurende twee avonden op een verdiepende en ervaringsgerichte manier aan de slag. We staan stil bij hoe dankbaarheid werkt en hoe een eigen praktijk van danken kan bijdragen aan een meer vervuld leven in deze wereld. Je onderzoekt en oefent je eigen manier van danken en hoe je die kan integreren in je dagelijkse leven. Zo ervaar je onmiddellijk aan de lijve wat danken voor jou kan betekenen en in welke vorm het bij jou past.

De twee bezielers van 'dank voor dank', Eva Baert en Isabel De Waele, ontwierpen deze workshop om hun inzichten, ontdekkingen en ervaringen rond dankbaarheid ('in goede en kwade dagen') te delen met anderen.

Van harte welkom,
Eva en Isabel


Momenteel zijn er nog geen nieuwe data voor deze workshop, maar heb je interesse en wens je hiervan op de hoogte te blijven? Of wil je deze workshop organiseren in jouw bedrijf, vzw, groep,…? Stuur een mailtje naar dankvoordank@gmail.com en kijken graag wat we voor jou kunnen betekenen.